Management - Baltes Consultancy

Management

lowres johan baltes 06

Management

Uw organisatie is in beweging. Dat betekent dat er op ieder moment behoefte kan ontstaan aan aanvulling, ondersteuning of vervanging van uw management. Afhankelijk van uw situatie en specifieke behoefte kunnen wij hierin voorzien. Zowel op strategisch niveau van directie en bestuur, als het management van tactiek en operatie.

Baltes Consultancy – onze inzet is altijd tijdelijk, als we klaar zijn kunt u het weer zelf!

Geen standaardoplossing maar maatwerk voor uw specifieke situatie.

Indien u behoefte heeft aan de inzet van een externe manager binnen uw bedrijf of organisatie als tijdelijke vervanger of ten behoeve van een specifieke opdracht.

De maatschappij verandert voortdurend en uw organisatie moet mee. Indien u behoefte heeft aan ondersteuning bij organisatieontwikkeling en/of reorganisatie kunnen wij u ondersteunen bij het opstellen van het veranderprogramma, de uitvoering en de monitoring. Samen met u realiseren we verandering en komen tot resultaat en verbetering.

Indien u iets specifieks wilt organiseren of opleveren. Bijvoorbeeld een bouwproject, gebiedsontwikkeling, een beleidsnota, een evenement. Wij kunnen dat voor u regelen. We zijn leverbetrouwbaar en zorgen voor resultaat en overzicht. U weet waar u aan toe bent en haalt uw doelen binnen de gestelde kaders (tijd, geld en kwaliteit).

Ook indien een project reeds loopt en er problemen zijn of dreigen kunt u ons inschakelen. Wij zetten ons in om uw project weer vlot te trekken en alsnog tot een goed einde te brengen.

Door onze jarenlange ervaring zijn wij, zowel vanuit de theorie als vanuit de praktijk, in staat projectmatig werken in uw organisatie te implementeren. Wij bieden ondersteuning bij het definiëren van projecten, het opzetten van de projectorganisatie, het uitvoeren van project-startups, de projectuitvoering en de projectmonitoring.

De maatschappelijke opgaven van tegenwoordig vragen vaak om een integrale en complexe aanpak waarin verschillende disciplines en verschillende in-, en externe partners een rol spelen. Bestaande werkwijzen schieten te kort. Toch wenst u grip te houden op de realisatie en het behalen van uw doelen. In dergelijke situaties kan programmamanagement een uitkomst bieden. Wij ondersteunen u met het opzetten en uitvoeren van het programma. Desgewenst kunnen we de programmamanager leveren.

Vaak komen geschillen voor in de werkomgeving. Bijvoorbeeld met uw werkgever, een medewerker of collega. Of er zijn spanningen binnen een (management)team of afdeling. Het kan voorkomen dat u er zonder hulp niet meer uitkomt. In zo’n situatie worden de problemen vaak erger en is het verstandig een deskundige in te schakelen. Met behulp van Mediation kan tot een oplossing worden gekomen. Dit kan u helpen om de verbinding met de ander (en) weer te herstellen.

Baltes Consultancy werkt volgens de normen van de Mediators federatie Nederland (MfN)

Komt u er met uw zakelijke partner niet meer uit? Zit u vast in procedures? Ook dan kunt u ons inschakelen om een bemiddelende rol te spelen.

Wij ondersteunen u graag!

Neem contact met ons op om uw situatie te verkennen.

Ik heb Johan in verschillende rollen en situaties leren kennen. Sleutelbegrippen daarbij: kernachtige analyse, weldoordachte oplossingsrichtingen voorzien van kansen en risico’s, alert op mogelijke effecten. In zijn adviezen en gedrag straalt hij vertrouwen en natuurlijk overwicht uit zowel daar waar draagvlak moet worden georganiseerd als in crisissituaties.

Ton Sleeking
Oud wethouder, Gemeente Emmen

Wij ondersteunen u graag!